Блог

16.01.2022 article image

Найкращі мобільні додатки для вивчення англійської мови

Більшість із нас щодня не випускає з рук смартфон вдома і на роботі. Чому б не використовувати його й у такій важливій справі як удосконалення знання англійської?

 

Представляємо вам 10 найкращих програм для вивчення англійської!

 

Серія з 5 мобільних додатків від Британської Ради, яка визнана однією з найкращих серед тих, хто вивчає британську англійську:

 

LearnEnglish Grammar (UK Edition)

 

Додаток включає тисячі питань, які зміцнять ваші практичні знання у галузі англійської граматики. Проходьте практичні заняття в темпі, який вам зручний або ж перевірте свої знання і дізнайтеся, наскільки добре ви володієте граматикою англійської мови на своєму рівні.

 

Johnny Grammar's Word Challenge

 

Вікторина для тих, хто вивчає англійську мову, яка допоможе перевірити загальний рівень лексики, правопису та граматики, що вживаються у побутовій англійській мові. Вмикайте таймер і дайте відповідь на стільки питань, скільки зможете в цій 60-секундній вікторині!

 

LearnEnglish Podcasts

 

Слухайте повсякденні розмови, записані носіями англійської мови, та вдосконалюйте свою англійську. Ведучі подкастів Тесс, Реві, Адам і Роб будуть спілкуватися з різними людьми та обговорювати повсякденні теми, наприклад, улюблених знаменитостей, вечірки, плани на вихідні та міста, де вони хотіли б жити.

 

LearnEnglish Sounds Right

 

Для тих, у кого є труднощі зі звуками та вимовою англійської мови, або з розумінням символів фонем алфавіту. Практикуйтесь у будь-якому місці та у будь-який час.

 

LearnEnglish Videos

 

Працюйте над навичками аудіювання, читання та розуміння розмовної та ділової англійської – де і коли завгодно. Багато функцій дозволяють вивчати англійську ще веселіше. Відео можна скачати та дивитися у будь-який час, навіть без підключення до інтернету.

Крім мобільних додатків від Британської Ради, ми також рекомендуємо наступні:

 

EWA

 

Використовується унікальна методика навчання англійської. Система навчання включає: тематичні розмовні курси, веселі ігри, спілкування з героями з фільмів і серіалів, тисячі популярних книг і сучасних статей англійською з аудіо доріжками, корисний розмовник.

 

Quizlet

За допомогою додатку Quizlet ви можете навчатися за картками, отримувати перевірені експертами рішення для найскладніших навчальних завдань, ділитися картками з друзями, однокласниками чи колегами, готуватися до іспитів та заліків у режимі заучування, перевіряти свою пам'ять у режимі письма, слухати правильну вимову текстів.

 

Memrise

Вчіть слова та висловлювання, розумійте їхній сенс у реальних ситуаціях, спілкуйтеся з іншими людьми і незабаром ви почнете вільно говорити англійською мовою.

 

Cake

 

Вибирайте цікаву для вас тему та вчіть її крок за кроком з улюбленими зірками, артистами та відеоблогерами, вивчайте справжню англійську за допомогою відеоблогів, фільмів та телешоу, практикуйте розмовну мову та аудіювання, як при реальних діалогах, повторюйте вивчене за допомогою захоплюючих тестів.

 

LinGo

 

Ви відкриєте для себе тисячі яскравих дидактичних карток, вивчите слова та фрази, зможете легко їх запам'ятати, і завжди оновлюватимете свій словник, незалежно від того, чи ви на рівні носія мови, чи тільки почали її вивчати.

 

Duolingo

 

Всесвітньо відомий мобільний додаток, який допомагає вивчати англійську та ще кілька іноземних мов. Тренуйтеся, виконуючи вправи! Складайте речення зі слів, записуйте на слух, перекладайте з англійської та на англійську, отримуйте бали за свої успіхи, і відстежуйте свій прогрес. Тут немає теорії, детальних пояснень правил, тому навіть після виконання всіх вправ у користувача можуть лишитися запитання.

 

Vocabilary Trainer від Language Course SL

 

Пропонує вивчити 10000 найбільш вживаних англійських слів. Лексика демонструється групками по 14 слів у форматі слово + картинка + переклад + озвучка, після двох повторень пропонується зробити вправи на закріплення. Додаток функціонує багатьма мовами, можна налаштовувати потрібний темп навчання та відслідковувати свій успіх. Розробники стверджують, що демонстрація лише одного варіанту перекладу із можливих та відсутність зразків вживання лексики сприяють якнайшвидшому прогресу у вивченні нових слів. Варто спробувати! Також додаток пропонує читати пресу та слухати радіо англійською мовою, надаючи зручні посилання на потрібні ресурси.

 

Colour verbs

 

Це один із багатьох мобільних додатків, який допомагає вивчити неправильні дієслова. Тут ви знайдете повний їх список і можливість обирати слова для вивчення, сортуючи їх за допомогою кольору або скористатися категоріями «25 важливих», «50 важливих» і «100 важливих». Вправи полягають в тому, щоб набрати три форми дієслова із запропонованих літер, дивлячись на картинку та на визначення слова англійською. Перекладу неправильних дієслів тут немає, тому для новачків рекомендуємо пошукати інші додатки (наприклад «Irregular Verbs Balloon Game» від CosmoLapti).

 

Learn english grammar rules від softforlife

 

Це можливість мати збірник правил із граматики під рукою у зручній формі. Пояснення лише англійською, тому додаток підходить для тих, хто уже володіє мовою на певному рівні. І, звичайно, крім правил-уроків, є ще і вправи – тести на всі теми із вибором правильного варіанту із запропонованих. У розділах My Tests та Study History можна спостерігати за своїм прогресом.

 

Quiz up від Glu

 

І наостанок пропонуємо вам не інструмент вивчення мови, а радше інструмент для розваги. Quiz Up – це вікторини англійською мовою, у які можна зіграти із суперниками з усього світу. Тему можна підібрати на свій смак із тисяч можливих – від історії мистецтва чи фільмів Хічкока до вищої математики, чи шоколаду (теми Grammar та Irregular verbs також наявні). Можна викликати випадкового суперника на двобій, що триває сім питань, а можна і грати самому. Таким чином зручно «підтягнути» лексику із будь-якої теми, розширити не лише ерудицію, а і словниковий запас. Запрошуйте друзів і змагайтеся з ними або потоваришуйте з новими людьми – додаток має також деякі функції соціальних мереж, такі як додати у друзі або вподобати фотографію профілю.

 

Пам’ятайте, що без самостійної практики досягти бажаного рівня набагато складніше, тож вчіться з нами та вчіться самі!